În sezonul 2023, pescuitul plantat cu barca sau cu navomodelul este permis pe lacul Iannis doar în anumite perioade ale anului și doar pentru partidele cu durata minimă de o săptămână. Perioadele în care se poate pescui plantat sunt: 1 ianuarie – 31 martie și 23 octombrie – 31 decembrie.

Echipamentele necesare pentru a putea pescui plantat sunt următoarele: linia principală trebuie să fie un monofilament (nylon sau fluorocarbon) de minim 0,40mm. Nu este permis pescuitul cu linie principală din fir textil. Este obligatorie folosirea unui segment de leadcore sau de tub anti-tangle cu lungimea de minim 70cm. Drilul se poate face numai de pe stand. Nu este permis drilul făcut din barcă decât în cazul în care peștele sau linia principală se blochează intr-un obstacol și pescarul este în imposibilitatea de a face drilul de pe stand. În acest caz, peștele va fi adus la mal în minciog, care va fi așezat paralel cu barca.

Este permisă folosirea balizelor flexibile, care nu agață linia principală. Balizele flexibile pot rămâne în poziție pe toată durata partidei. Este permisă folosirea balizelor H pentru căutarea și marcarea temporară a locurilor. După ce locurile de pescuit au fost stabilite, balizele H trebuie scoase din apă. Este interzis pescuitul la balize H pentru că, în timpul drilului, peștele se poate încurca în firul balizei.

Estimăm că, începând din 2024, pescuitul plantat va fi permis pe toată durata anului.