Echipamentul de pescuit

Având în vedere dimensiunile crapilor care se pot prinde pe lacul Iannis, este important ca pescarii să folosească un echipament adecvat.

Pescuitul este permis numai cu echipament specializat pentru crap – lansete, mulinete, minciog etc. Nu sunt acceptate echipamente de pescuit la feeder sau la alte stiluri de pescuit. Minciogul trebuie sa aibă o deschidere de minim 1m și să fie prevăzut cu plasă cu ochiuri mici. Pescarii sunt obligați să aibă cel puțin două mincioguri pe stand. Minciogurile trebuie dezinfectate la sosirea pe lac, în zona parcării.

La pescuitul lansat, se poate pescui cu o linie principală de monofilament (nylon sau fluorocarbon) de minim 0,25mm. Nu este permis pescuitul cu linie principală din fir textil. Este permisă folosirea înaintașului de distanță din fir textil sau a înaintașului de monofilament conic.

La pescuitul plantat, linia principală trebuie să fie un monofilament (nylon sau fluorocarbon) de minim 0,40mm. Nu este permis pescuitul cu linie principală din fir textil. Nu este necesară folosirea unui înaintaș, având în vedere că lacul nu are agățătură sau zone abrazive.

Daca se folosește un înaintaș de distanță din fir textil, este obligatorie adăugarea unui segment de leadcore sau de tub anti-tangle de minim 70cm, pentru protecția peștelui. Daca se folosește un înaintaș de distanță din monofilament (nylon sau fluorocarbon), folosirea leadcore-ului sau a tubului anti-tangle este opțională. La pescuitul plantat, este obligatorie folosirea unui segment de leadcore sau de tub anti-tangle cu lungimea de minim 70cm.

Sunt permise corturile dedicate pescuitului la crap. Sunt acceptate paviloane sau umbrare. Pentru campare, pescarii au obligația sa folosească un cort sau un umbrar. Corturile vor fi montate doar pe zona laterală și pietruită a standului, fără a obstrucționa zona centrală prin acoperirea camerei de supraveghere.

Pescarii sunt obligati sa fie dotați cu cizme-piept pentru eventuala fotografiere a capturilor mari în apă, având în vedere că toate capturile de peste 25kg se pot fotografia doar în apă.